Clematite

Clematite

Clematitele sunt o familie larga de plante, cu peste 3500 de varietati: de la erbacee perene pitice, lemnoase la portaltoi și liane semi-lemnoase veșnic verzi sau cu frunze cazatoare, pana la giganti ce pot atinge 15 metri inaltime.

Florile difera atat ca marime cat si ca forma. Ele pot fi mici, medii sau mari, simple, semiduble sau duble. Cu forme de stelute, clopotei, boluri sau cupe. Cu aspect elegant, ordonat sau rebel, avand culori in diferite nuante pale sau intense, uni sau bicolore.
Sunt cultivate pentru florile foarte decorative si înflorirea abundenta. Indiferent de forma sau culoare, daca am ales soiul potrivit, ne putem bucura multi ani de spectacolul pe care clematitele il ofera an de an, in gradinile noastre.

Produsele care figureaza "la comanda", au fost disponibile dar s-au epuizat stocurile; se aduc in sezonul urmator, pe baza de comanda facuta cu 1-2 luni inainte de inceperea sezonului, si se achita la comfirmarea comenzii. Plantele se livreaza in ghivece de 2 litri.

REGULI DE PLANTARE Înainte de plantare, cufundați plantele în apă timp de 10-30 minute. Plasați planta într-o gaură de 60 x 60 x 60 cm cu un strat de pietricele de 10 cm și pietriș în partea de jos. Acoperiți rădăcinile cu o găleată de gunoi de grajd sau de compost bine umflat și umpleți-le cu pământ fertil. Așezați baza plantelor cu 5-10 cm mai adâncă decât înainte. Plantați la cel puțin 30 cm de pereți sau de alte plante. Baza ar trebui să fie într-o umbră. Acoperiți terenul în jurul noilor plante cu mulci de coajă și pentru protecția pe timp de iarnă puneți-le până la 10 cm. Fertilizați cu Osmocote 5-6 M, udati cu apă generos în sezonul vegetativ. La sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie eliminați lăstarii morți și tundeti pe cei vii moderat - în primul an în jur de 30 cm de la bază, deasupra mugurilor puternici, în al doilea an - 70 cm de la bază și în următoarele sezoane - la 150 cm.

5 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator
 1. Królowa Jadwiga

  Królowa Jadwiga

  42,00 Lei

  Soi polonez crescut de Szczepan Marczynski, cu flori rotunde, albe, matasoase , de peste 15-16 cm, compuse din 8 petale ovale , cu margini ușor ondulate usor proeminente la mijloc. Staminele sunt frumos aranjate în formă de coroană cu antene purpurii in contrast cu filamente albe . Înflorește de la sfârșitul lunii mai până în septembrie. Atinge o înălțime de 2-2,5 m și se atașează de suport prin intermediul pețiolelor. Utila pentru creștere pe garduri, foisoare, jardiniere, stâlpi și alte suporturi de grădină . Se poate urca pe suporturi fizice, cum ar fi arbusti de foioase și conifere sau arbuști pitici care nu necesită tăiere puternica. Este deosebit de frumoasă atunci când în crește pe un fundal întunecat . Potrivit pentru creștere in container . Vezi mai mult
  la comanda
 2. Roko Kolla

  Roko Kolla

  38,00 Lei

  Clematita cu floare alba, de marime medie si cu aspect velurat, al petalelor. Vezi mai mult
  la comanda
 3. Sweetautumn Early Snow

  Sweetautumn Early Snow

  42,00 Lei

  Infloreste din septembrie pana cade inghetul. Grupa terniflora. Pozitie insorita. Tundere 2-3, medie Vezi mai mult
  in stoc
 4. Toki

  Toki

  42,00 Lei

  Un soi japonez ,cu înflorire libera, cu flori alb - pur, mari și cu stamine galbene. Una dintre cele mai vechi soiuri de flori. Efectul este cu adevărat uimitor, atunci când este plantata pe un fundal întunecat. Vezi mai mult
  la comanda
 5. White Prince Charles

  White Prince Charles

  38,00 Lei

  Una dintre cele mai floribunde clematite. Flori de marime medie, 6-8 cm in diametru. Inflorire: VI-VII, VIII-IX Orientare: oricare Vezi mai mult
  la comanda

5 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator