Clematite

Clematite

Clematitele sunt o familie larga de plante, cu peste 3500 de varietati: de la erbacee perene pitice, lemnoase la portaltoi și liane semi-lemnoase veșnic verzi sau cu frunze cazatoare, pana la giganti ce pot atinge 15 metri inaltime.

Florile difera atat ca marime cat si ca forma. Ele pot fi mici, medii sau mari, simple, semiduble sau duble. Cu forme de stelute, clopotei, boluri sau cupe. Cu aspect elegant, ordonat sau rebel, avand culori in diferite nuante pale sau intense, uni sau bicolore.
Sunt cultivate pentru florile foarte decorative si înflorirea abundenta. Indiferent de forma sau culoare, daca am ales soiul potrivit, ne putem bucura multi ani de spectacolul pe care clematitele il ofera an de an, in gradinile noastre.

Produsele care figureaza "la comanda", au fost disponibile dar s-au epuizat stocurile; se aduc in sezonul urmator, pe baza de comanda facuta cu 1-2 luni inainte de inceperea sezonului, si se achita la comfirmarea comenzii. Plantele se livreaza in ghivece de 2 litri.

REGULI DE PLANTARE Înainte de plantare, cufundați plantele în apă timp de 10-30 minute. Plasați planta într-o gaură de 60 x 60 x 60 cm cu un strat de pietricele de 10 cm și pietriș în partea de jos. Acoperiți rădăcinile cu o găleată de gunoi de grajd sau de compost bine umflat și umpleți-le cu pământ fertil. Așezați baza plantelor cu 5-10 cm mai adâncă decât înainte. Plantați la cel puțin 30 cm de pereți sau de alte plante. Baza ar trebui să fie într-o umbră. Acoperiți terenul în jurul noilor plante cu mulci de coajă și pentru protecția pe timp de iarnă puneți-le până la 10 cm. Fertilizați cu Osmocote 5-6 M, udati cu apă generos în sezonul vegetativ. La sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie eliminați lăstarii morți și tundeti pe cei vii moderat - în primul an în jur de 30 cm de la bază, deasupra mugurilor puternici, în al doilea an - 70 cm de la bază și în următoarele sezoane - la 150 cm.

4 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator
 1. Angélique™

  Angélique™

  55,00 Lei

  Numele de vânzare Angélique ™ Numele varietății Evipo017 Colecția Boulevard® Introducere: anul 2002 Culoare flori: Mauve (blue-lavandă și violet) Descrierea florii: Single Mărimea florii: Între 10 și 15 cm. Inflorire: devreme Parfum: slab sau deloc Durabilitatea florilor: Până la 18 zile Vezi mai mult
  la comanda
 2. Betty Corning

  Betty Corning

  42,00 Lei

  O clematita fermecătoare, cu o creștere moderată. În perioada iunie-septembrie se acoperă cu o masă de flori lila. Un alpinist sănătos, are cerințe mici de sol. Soi cu flori cu parfum dulce, excelent pentru cultivarea peste garduri, pereți, spaliere și stâlpi. Se poate clamba peste suporturi naturale, de ex. tufișuri de foioase și conifere și arbuști pitici. Potrivit pentru cultivare în containere mari, recomandat atât amatorilor cât și grădinarilor cu experiență. Poate fi folosit ca acoperire la sol. Suporta orice orientare. Vezi mai mult
  la comanda
 3. Fairydust

  Fairydust

  45,00 Lei

  Flori de marime medie. Orientare: S, E, V Perioada de inflorire: VIII, IX, X Vezi mai mult
  in stoc
 4. Vyvyan Pennel

  Vyvyan Pennel

  45,00 Lei

  Varietate cu crestere moderata, cu flori mari, duble, de culoarea lavandei si usoare nuante de mov si carmin in centru. Dezvolta flori simple pe lastarii noi, in august. Excelent pentru creștere peste garduri, ziduri, arbori, pergole, jardiniere și suporturi din lemn. Vezi mai mult
  la comanda

4 Articol(e)

pe pagina

Tabel  Lista 

Seteaza descrescator